Közzétételi lista 2017-2018

Május 25-én az iskola és a Szülői Munkaközösség közös szervezésében valósult meg a Gyermeknap. A Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai több száz palacsintát sütöttek a gyermekek örömére, a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági parkot és közlekedési totót hozott, sportversenyeken vehettek részt a gyerekek, valamint kézilabda edzést tekinthettek meg.

A Pacsai Általános Iskola május végén Gálára invitálta vendégeit, immár negyedik éve nyújtotta át diákságunk ajándékcsokrát a szülőknek, támogatóknak.

2018. április 21-én a Föld Napja jegyében parkosítottuk iskolánk zöldövezetét. Fákat, tujákat ültettünk és átültettünk, járdát és betonos pályákat takarítottunk és fűmentesítettünk, a zöld területet gereblyéztük és hulladékoktól mentesítettük. A fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében tettük szebbé és zöldebbé környezetünket

Díszdiploma igénylés

2018. március 10-én pályaorientációs projektnapot tartottunk iskolánkban. A projektnap célja: a Pacsán működő cégek, vállalkozások, szakmai tevékenységek bemutatása  tanulóink számára. Szakmacsoportok, választható foglalkozások és munkakörök ismertetése. Tanulóink célzott irányítása, a településen való letelepedés és munkahelyválasztás- elhelyezkedés ösztönzése.

Iskolánkban lezajlottak a farsangi rendezvények. A gyerekek lelkesen készültek, és színvonalas produkciókkal szórakoztatták a nézőket, akik lelkes tapssal köszönték ezt meg. Köszönjük minden támogatónak, hogy felajánlásukkal, részvételükkel tették hangulatosabbá a gyerekek délutánját.

Advent projektnap keretében a gyerekek játékos tanórákon és foglalkozásokon vettek részt.

Iskolánk 19. alkalommal rendezte meg az "Advent fényei" művészeti találkozót.

Az idegen nyelvi témahét keretében a gyerekek 2 héten keresztül dolgozták fel a szokásokat, hagyományokat a betakarítási időszakban. Ötleteltek, anyagot gyűjtöttek, majd tanórákon plakátokat, prezentációkat készítettek. A témahét zárásaként vizuális munkáikat kiállították, majd bemutatták az elkészült prezentációkat iskolatársaiknak.

Egészséges életmód projektnap keretében Póka Márta védőnő tartott előadást az higiéniáról, valamint dr. Takács Ferenc az egészséges szájápolásról. Az alsó tagozatosok ezután átmozgatták izmaikat, majd kézműves foglalkozás keretében készítettek plakátokat, rajtokat. A felső tagozatosok tesztet töltöttek ki, zöldségeket kóstolhattak, plakátot készítettek, majd a helyes étkezést gyakorolhatták. Tízóraira a szülők vendégeltek meg bennünket gyümölcssalátával.

A tökfaragó versenyen 37 2-3 fős csapat vett részt. A zsűri értékelési szempontjai a pontos vonalvezetés és az ötletesség volt.

Megemlékezés az1956-os forradalomról és szabadságharcról (A gyerekeket felkészítette Tóth Brigitta, Szabó Ildikó és Pálos Henrietta)

Október első hetén rendeztük meg a Zenei Világnapi Hangversenyünket. Ebben az időszakban iskolánkban évről évre alkalmat teremtünk a közös énekléshez. A mostani hangverseny különleges volt, hiszen vendégeink is voltak. Elsőként a zalaegerszegi Belvárosi Gitársuli növendékei adtak ízelítőt a klasszikus spanyol gitármuzsikából, vezetőjük Horváth Tibor volt. Őket a nagykanizsai Szokol Liliána követte, aki fuvolajátékával varázsolta el a közönséget. A hallgatóság soraiban a pacsai óvodások és iskolások ültek, nekik is fontos szerepük volt a koncerten, ugyanis mindenki fellépett. Elsőként a Pacsai Napsugár Óvoda Süni csoportjának ovisai énekeltek, játszottak a színpadon, majd őket követték évfolyamonként az osztályok. A diákok előadásában különböző nyelven megszólaló gyermek- játék - nép- és műdalokat hallhattunk. A programot a gyermekek pedagógusaikkal és a megjelent szülőkkel együtt jó hangulatban, kellemes zenével feltöltődve zárták.

Iskolánk harmadik éve vesz rész a Te szedd! országos szemétszedési akcióban. A mozgalom célja a környezettudatos magatartásra és a környezetvédelemre való nevelés. Iskolánk minden tanulója és pedagógusa részt vett az eseményen, az iskolaudvart és az épület környező utcáit végigjárva gyűjtötte össze a hulladékot. Bízunk benne, hogy gyermekeink továbbra is figyelemmel kísérik környezetük tisztán, rendben tartását.

A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében

Összevont szülői értekezlet tájékoztató anyaga

      

Kötelező és ajánlott olvasmányok a 2017/2018-as tanévben

Ballagás és tanévzáró képekben

2017. május 26-án, pénteken sikerrel lezajlott iskolánk Gyereknapja. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság által kitelepített Közlekedésbiztonsági eszközparkban kerékpáros ügyességi versenyen, valamint egy elméleti totón vettünk részt,ahol a legjobban teljesítők a rendőrségnek köszönhetően tárgyjutalomban részesültek. Osztályaink a játékos- ügyességi feladatok teljesítésekor kuponokat gyűjtöttek, a legtöbb kupont gyűjtött osztály tortát nyert, melyet a délután folyamán elfogyasztott. A Szülői Munkaközösség támogatásával, valamint iskolánk pedagógusainak segítségével egy színes, élményekkel teli programot valósítottunk meg.

A Pacsai Általános Iskola 2017. május 22-én tartotta meg évzáró gálaműsorát, melyet városunk polgármestere, Kelemen Tamás nyitott meg. A verses- drámás- zenés- táncos összeállításban diákjaink szerepeltek. Kiemeltük azon gyermekeket, akik tanulmányi, kulturális, vagy sport teljesítményükkel tették szebbé iskolánk hírnevét 

A Pacsai Általános Iskola szeretettel várja az érdeklődőket a 2017. április 24-28-ig megrendezésre kerülő nyílt napokra. Az évfolyamonkénti beosztás megtekintéséhez kattintson ide.

A Pacsai Általános Iskola szeretettel várja azoknak a tanulóknak a jelentkezését, akik jól felszerelt, tágas, zöldövezeti, sportpályákkal, játszó udvarral ellátott iskolába szeretnének járni. Részletekért Kattintson ide!

Díszdiploma igénylése

2017. március 13-án, hétfőn 1700 órakor a hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről tájékoztatót tartunk. (Hirdetmény részleteiért kattintson ide, a részletes tájékoztatót pedig itt tekintheti meg)

Tökfaragó verseny képekben

Halloween buli képekben

Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

 A műsort előadta az iskola drámacsoportja, felkészítő tanár: Tóth Brigitta

Projektnap vendégekkel (Egészséges életmód)

Zenei világnap

1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére október 1. a Zene Világ napja. E jeles alkalomból rendezett rendhagyó ének órán iskolánk és a város óvodájának minden gyermeke színpadra lépett.  A kicsinyek tolmácsolásában gyermekdalok, népdalok és műdalok hangzottak fel . A program zárásaként iskolánk kórusa lépett színpadra, előadásukban a Viva la musica kezdetű dallam zengett először egy, majd három szólamban.


„…Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak, majd mind többen, százan, ezren…”  Kodály Zoltán 

Összevont szülői értekezlet

2016. szeptember 5-én megtartott összevont szülői értekezlet tájékoztató anyagának megtekintéséhez kattintson a képre! 

Eseménynaptár 2015/16

Eseménynaptár 2016-17-es tanév

Díszdiploma igénylése

2017. március 13-án, hétfőn 1700 órakor a hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről tájékoztatót tartunk. (Hirdetmény részleteiért kattintson ide, a részletes tájékoztatót pedig itt tekintheti meg)

    

2015/2016-os tanév versenyeredményei

Az iskolai tankönyvellátás rendje

Hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztató

Sulikukucskáló

Advent projektnap és nyílt nap (2015. december 12.)

Advent fényei művészeti találkozó (2015. december 4.)
További képek megtekintéséhez kattints ide
!

Az összevont szülői értekezlet tájékoztató anyaga (2015. szeptember 7.)

Gyümölcsnap: szeptember 11-én (pénteken) fél 8-tól érkeztek e gyerekek, és lelkesen pakolgatták az otthonról
hozott gyümölcsöt. Köszönjük a szülőknek, hogy ezzel is támogatták a gyermekek egészséges életmódját.
(Képre kattintva tekinthetők meg a fotók)