"Csak a szorgalom és a munka iránti szeretet tud 
nagyot és maradandó értékűt alkotni"
(J. S. Bach)

 

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Pacsai Általános Iskola honlapján!

Intézményünk Zala megye szívében, a zalai dombokkal körülvett Pacsai kistérség kisvárosi iskolája.

Iskolánk célja, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyerekekkel találkozzunk nap, mint nap. Az iskolai élet középpontjába a gyereket, az őket nevelő közösséget, a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettséget, a pedagógiai minőséget állítjuk, így biztosítva a növekvő sikerlehetőséget intézményünk minden személye számára.

A Pacsai Általános Iskolában jól képzett pedagógusok dolgoznak, akik szeretettel gondoskodnak tanítványaikról, képesek és készek az együttműködésre kollégáikkal, vezetőikkel, a szülőkkel.

Iskolánk nevelő-oktató tevékenységét gazdagítja számos program. Ezek az események alapvetően pedagógiai célokat szolgálnak amellett, hogy a gyermek számára szórakoztató közegben szerez újabb ismereteket. A tevékenységközpontú pedagógia kiindulópontja a szubjektív gyermeki lény, a tanítási-tanulási folyamat elengedhetetlen feltétele a szabadon megnyilvánuló, tevékenykedő, aktív gyermek. A hatékony és emberséges tanítás kritériuma pedig az elhivatott pedagógus.

Az aktív tanulás hitvallása:
Amit hallok, azt elfelejtem.
Amit hallok is és látok is, azt megjegyzem.
Amit hallok is, látok is, olvasok is róla, és alkalmam van valakivel megbeszélni, elkezdem megérteni.
Amit hallok is, látok is, olvasok is róla, és alkalmam van valakivel megbeszélni és kipróbálni, arról lesz tudásom és készségeim.
Amit én magam tanítok meg másoknak, azt megtanulom.
 

A Pacsai Általános Iskola vezetősége és nevelőtestülete elkötelezett híve az innovációnak. Az elmúlt évtizedben számos pályázati konstrukció valósult meg. Az elnyert támogatások lehetővé tették a pedagógusok módszertani kultúrájának gazdagodását, az IKT eszközök használatának mindennapi gyakorlatba emelését, konfliktuskezelő tréningeken való részvételt, valamint az iskolaépület teljes rekonstrukcióját. Szüksége van a társadalomnak az innovatív iskolára, pedagógusra, szülőre és gyermekre egyaránt.

Honlapunkon jó böngészést kívánok.

Tisztelettel:

                      Pálos Henrietta
                     intézményvezető

 

 

Programismertető

Programismertető: A Pacsai Általános Iskola szeretettel várja azoknak a tanulóknak a jelentkezését, akik jól felszerelt, tágas, zöldövezeti, sportpályákkal, játszó udvarral ellátott iskolába szeretnének járni

A Pacsai Általános Iskola a 2018/19-os tanévében indult osztályai .(feldolgozás alatt)

Dolgozóink

Pályázatok:

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0007 jelű,  „Együttműködés a konstruktív életvitelért Bak és Pacsa általános iskoláiban” című  pályázata

TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001 "Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban"

TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 "Köznevelés az iskolában" c. projekt